Joe Biden. Skjermbilde Rumble.com
annonse
annonse

USAs president Joe Biden reiste onsdag til Illinois for å snakke om inflasjon og matmangel.

Biden talte til International Brotherhood of Electrical Workers konferansen på McCormick Place Convention Center i Chicago etter å ha besøkt en familiegård i Kankakee, Illinois.

Under talen begynte 79-åringen å snakke om matmangelen i landet.

annonse

– Husker de lange køene du så på TV – folk som stiller seg i kø i alle slags kjøretøy bare for å få en boks med mat i bagasjerommet?! Så fort vi glemmer! Folk ble skadet! sa Biden i mikrofonen.

Så adresserte han «MAGA-publikummet». MAGA står for Make America Great Again og er et slagord som ble brukt av Donald Trump under hans valgkamp.

– Og hva ville MAGA-publikummet gjøre?! Glem det! Glem det! Gud! Dette er USA! Tanken om at folk måtte stå i kø en time eller halvannen time for å få en boks med mat i bagasjerommet! Det er bare utrolig! ropte Biden.

annonse

Video under.

Reaksjoner

Videoen av Bidens utbrudd har blitt en snakkis på sosiale medier.

– Matmangelen skjer under hans egen administrasjon. Har han glemt at han er president? Han virker å være senil, skriver en person på twitter.

– Jeg jobbet på et sykehjem. Det er vanlig at eldre demenspasienter begynner å rope usammenhengende sånn helt tilfeldig, er beskjeden fra en annen.

Også Daily Caller-skribent Kambree Nelson er oppgitt.

– Han har mistet det helt, skriver hun på twitter etter å ha sett videoen.

annonse

Matmangel

Den amerikanske presidenten begynte å snakke om matmangel for ett år siden som følge av koronanedsteninger. Biden signerte to persidentordrer i 2021 som skulle hjelpe familier som gikk sultne under koronakrisen.

Den siste tiden har Biden snakket om matmangel i forbindelse med krigen i Ukraina.

Under et møte med NATO og EU i mars sa USAs president at matmangel er en «pris man må betale» for sanksjonene mot Russland.

Han har fått støtte fra Frankrikes president Emanuel Macron. I forrige uke uttalte Macron at verden går inn i en «matkrise uten sidestykke».

Full splid i Demokratene: Sentralstyret har kastet partileder Geir Ugland Jacobsen

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon