Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) foreslår å øke oljepengebruken med nesten 30 milliarder kroner fra statsbudsjettet for i år. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Trygve Slagsvold Vedum legger i dag fram revidert nasjonalbudsjett.

– Jeg er fornøyd med opplegget vi legger fram i dag, sa Vedum.

– Det aller viktigste er trygghet, og derfor har vi gjort noen prioriteringer; forsvar, politi og matberedskap, sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i Politisk kvarter i NRK.

annonse

– Den store trusselen er renta, og vi kan ikke la være å si det. Renta er spøkelset, og så må man ikke gjøre «humbug»-grep som får renta opp, sa Vedum.

På spørsmål om hva regjeringens viktigste bidrag er for å unngå høyere rente, svarte Vedum:

– Det er mange inndekningsforslag som blir synliggjort senere i dag, og som viser at vi ikke legger ytterligere press på renta, sa Vedum.

annonse

Regjeringen vil bruke 352,2 milliarder oljekroner

Regjeringen øker oljepengebruken med nesten 30 milliarder kroner i forslaget til revidert nasjonalbudsjett, skriver NTB.

Hovedtallene ble publisert klokka 8 torsdag, mens budsjettforslaget først blir lagt fram klokka 10.45.

Oljepengebruken anslås å utgjøre 2,9 prosent av  oljefondet.

– Norsk økonomi er inne i en høykonjunktur, til tross for urolige omstendigheter. Den økonomiske veksten er sterk, sysselsettingen er høy, og arbeidsledigheten er lav. Bedriftene melder om økende mangel på arbeidskraft, og lønns- og prisveksten tiltar, skriver departementet.

Den mislykkede energipolitikken: – Et resultat av politikere uten arbeidslivserfaring, sier partileder til Resett (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon