Folk står rundt den offisielle klokka som teller ned til fotball-VM i november i Qatar. Foto: Darko Bandic / AP / NTB
annonse
annonse

Landslagssjef Ståle Solbakken reagerer kraftig på saken der tre hoteller som Fifa anbefaler under VM, sier nei til å huse homofile.

De 69 hotellene er kontaktet gjennom epost eller telefon. Tre aksepterer ikke homofile, 20 svarte «ja, men med begrensninger», 33 hadde ingen innvendinger, mens de 13 siste har ikke svart eller fungerer på nåværende tidspunkt som karantenehotell, skriver NRK.

– Det er et så åpenlyst og latterlig tema, er vi på 1800-tallet, liksom? Jeg regner, håper og tror at det her bør det finnes en løsning på, sier Ståle Solbakken til VG.

annonse

– Dette er selvfølgelig ikke akseptabelt og heller ikke i tråd med det VM-komiteen har lovet, at det skal være en garanti for den rettslige sikkerheten (for homofile, red.anm.) under mesterskapet, sier president Lise Klaveness i Norges Fotballforbund.

Les også: Fans kan bli fratatt regnbueflagg under fotball-VM i Qatar

– Fifa er sikre på at alle nødvendige tiltak vil være på plass for LHBT+-supportere, slik at de, som alle andre, kan føle seg velkomne og trygge under mesterskapet, svarer Fifa i en epost.

annonse

Homofili er forbudt i Qatar. Ifølge Amnesty kan det straffes med sju år i fengsel.

MDG-byråd i Bergen vil nekte fri parkering på privat eiendom: – Det hele er rett og slett helt absurd (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon