Lise Klaveness i NFF. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Fotballpresident Lise Klaveness vil at Qatars forbud mot homofili oppheves under fotball-VM. Det kan være farlig for landets skeive, sier Qatar-ekspert.

– Vi kan ikke gå til et mesterskap der det er forbudt for homofile å komme. Det er en umulighet, så da må man jobbe for å få suspendert loven under mesterskapet, sier Klaveness til NRK.

Men nå advares det. Mari Norbakk ved Christian Michelsens institutt advarer mot at en midlertidig suspensjon under mesterskapet i november og desember kan gjøre forholdene for landets homofile verre.

annonse

– Jeg er redd for at å gå inn for å beskytte supportere en måned, kan medføre en dramatisk forverring av situasjonen for lokale skeive som kan vare mye, mye lenger enn én måned, sier hun.

Sosialantropologen Norbakk mener at NFF må ha glemt å konsultere skeive som lever i Qatar, og hun tror at denne gruppen ikke vil se nytten av en midlertidig oppheving av forbudet, melder NTB.

Situasjonen er kritisk – ikke glem hvilken rolle Resett har

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon