Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sin bolig i Sloraveien 4 i Lørenskog 31. oktober 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet vet i praksis alt om trusselbrevet, med unntak av hvem som har skrevet det.

Trusselbrevet ble funnet hjemme hos Anne-Elisabeth Hagen etter at hun forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018.

Brevet er sjekket for DNA, fingeravtrykk, trykk, papir, konvolutt, printer, lingvistikk, skriver NRK.

annonse

I brevet ble det krevd 9 millioner euro i løsepenger i kryptovalutaen monero, samt at all kommunikasjon skulle skje via bitcoin, en annen kryptovaluta. Man kan legge igjen korte beskjeder i den såkalte blokkjeden, ifølge NTB.

– I praksis vet vi så å si alt om dette dokumentet, med unntak av hvem som har skrevet det og hvor det er skrevet ut. Vi antar derfor at vi vil kunne komme i mål med dette så fort vi har riktig enhet eller forfatter å sammenlikne opp mot, sier politiinspektør Gjermund Hanssen i en pressemelding fredag morgen.

Trusselbrevet
Den tekniske granskningen av trusselbrevet viser at den eller de som har skrevet brevet, trolig har norsk som morsmål. De såkalte andrespråkstrekkene i teksten er etter politiets syn tilgjort eller tilsiktet.

annonse

Brevet er mest sannsynlig skrevet i Wordpad på en PC med Windows 8 eller 10. PC-en har hatt et integrert skjermkort fra Intel av modell 630.

Både papir og konvolutt selges hos Clas Ohlson og brevet er mest sannsynlig skrevet ut på en blekkprinter fra Hewlett Packard, ifølge NTB.

Fikk permanent opphold basert på løgn – nå er hun avslørt og dømt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon