Har du bestilt elbil og får den levert i 2023, er det lurt å sjekke vilkårene i kontrakten din, sier NAF. De frykter at mange vil sitte igjen med en stor ekstraregning dersom regjeringens forslag om elbilmoms går gjennom. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Har du bestilt elbil og får den levert i 2023, er det lurt å sjekke vilkårene i kontrakten din, sier NAF.

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å innføre moms på den delen av bilprisen som er over 500.000 kroner. Dersom dette blir en realitet, frykter Naf at mange vil få en stor ekstraregning.

De ber kjøperne sjekke vilkårene i kontrakten. Årsaken er at det er avgiftene når du mottar bilen som gjelder – ikke da du bestilte den, skriver NTB.

annonse

Les også: Vedum: – Alle elbiler får støtte i bunn – jo dyrere bil du tar, jo mer må du betale i moms

– Har du bestilt elbil og får den levert i 2023, er det lurt å sjekke vilkårene i kontrakten din, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf.

– De som allerede har bestilt bil med kontraktfestet levering etter nyttår, vil derfor ikke kunne bruke dette punktet i kontrakten. Vårt råd da er å snakke med forhandleren og se om dere kan finne en god løsning, sier Sødal.

Regjeringen fjerner momsfritak for elbiler

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon