Pål Steigan i 2006. Foto: Ståle Andersen / SCANPIX .
annonse

Ble fremsatt påstander om Steigan.no, som nettstedet selv ikke fikk svare på.

Under en sending av Politisk kvarter på NRK Radio var emnet Rødts forhold til nettstedet Steigan.no. Der kom det frem påstander om Steigan.no og redaktør Pål Steigan. Nå beklager NRK at han ikke ble invitert.

– Steigan burde fått mulighet til å være til stede og svare på disse påstandene, sier programleder Bjørn Myklebust, til Medier24, og beklager dette:

annonse

– I løpet av sendingen ble det fremsatt en rekke påstander om innholdet på Steigan.no og redaktør Pål Steigan. Steigan burde fått mulighet til å være til stede og svare på disse påstandene. Vi beklager at dette ikke skjedde.

Les også: Rødt vil kansellere Steigan.no: – Det er mange feige og autoritære personer i Rødt, sier Lars Birkelund

Beklagelsen dreier seg om en sending 19. april. Allerede 20. april publiserte Steigan.no et krav om en unnskyldning fra NRK og daværende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Nettavisen ønsket også å få svare på påstandene som ble fremmet i sendingen. Men det var ikke før sending av Politisk kvarter 10. mai at NRK beklaget forholdet. 

annonse

Les også: Rødt-politiker freser mot Pål Steigan: – Et personlig prosjekt om å skaffe seg en følgerskare

Beklagelse, mot normalt

Lars Birkelund. Foto: Privat

– Dette er en gammel praksis fra NRKs side når det gjelder folk de ikke liker. Noe lignende skjedde i 2018. NRK beklager nå, mot normalt. Men vi som kjenner dem vet at det vil gjenta seg, sier Steigan-skribent, Lars Birkelund til Resett.

NRK: Rødt er for deg, meg og alle (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse