Storbritannias statsminister Boris Johnson tok fredag imot statsminister Jonas Gahr Støre i statsministerboligen i 10 Downing Street. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
annonse
annonse

Boris Johnson tok fredag imot statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i den britiske statsministerboligen i Downing Street.

Etter møtet signerte de to en erklæring.

– Storbritannia er en god nabo og nær alliert. Vi har lange tradisjoner for et tett samarbeid. Nå står britene utenfor EU, og det bilaterale samarbeidet blir enda viktigere enn tidligere, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

annonse

Det fremgår blant annet av erklæringen om bilateralt strategisk samarbeid at Norge og Storbritannia vil styrke samarbeidet om å forsterke forsvaret i Ukraina. Dette vil skal skje gjennom et britiskledet fond for å forsyne Ukraina med militært utstyr, blant annet.

De to landene vil også fremme «interoperabilitet» mellom sine styrker, samt samarbeide på en rekke andre områder, som i energi- og økonomipolitikken og i klima- og miljøpolitikken.

Støre har også hatt møter med Storbritannias nærings-, energi- og industriminister Kwasi Kwarteng, Labour-leder Keir Starmer og norsk næringsliv, under sitt besøk i den britiske hovedstaden.

Rødt-politiker vil at Litteraturhuset skal stoppe bokbad om Fridtjof Nansen (+)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon