Hadia Tajik er tilbake på Stortinget neste mandag etter at hun ble avslørt for skattesnusk i forbindelse med pendlerboligsaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Tidligere Ap-nestleder og arbeids- og inkluderingsminister, Hadia Tajik, vender tilbake til jobben på Stortinget mandag i neste uke.

Tajik ble avslørt for å ha unndratt skatt av sin pendlerbolig, og nektet lenge for å ha gjort noe galt. Hun ville heller ikke trekke seg fra vervene hun hadde i Støre-regjeringen, og hevdet at hun ikke husket viktige detaljer i saken.

Skattesnusk og løgn til tross, Jonas Gahr Støre er glad for å ha kvinnen som i all hovedsak også fikk presset Trond Giske ut av ledelsen i Arbeiderpartiet, tilbake på Stortinget.

annonse

– Jeg gleder meg til å få Hadia tilbake i gruppa på mandag. Hun er en av våre dyktigste politikere, sier statsminister Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Etter at Tajik ble nødt til å trekke seg både som nestleder og minister, så ble hun sykemeldt. Under denne perioden har hun ikke besvart noen spørsmål fra pressen.

Hun kommer nå tilbake som vanlig stortingsrepresentant, og skal inn i energi- og miljøkomiteen på Stortinget i første omgang.

annonse

Tajiks pendlerboligsak skapte enorm oppsikt, fordi hun forsøkte å avlede oppmerksomheten hun visste ville komme angående sin pendlerbolig ved å gå til angrep på Aftenposten.

Dette ble av mange oppfattet som en «røykskjerm», og Tajik brukte alle kort hun hadde for å sno seg unna. Det gikk altså ikke og fallet kom. Men spesielt stort ble det ikke siden hun er tilbake i jobb på mandag.

Det har lenge vært en tendens til at tidligere Arbeiderparti-politikere har fått slippe billig unna når de har misligholdt stillingen sin. Det siste eksemplet på dette skrev Resett om Grete Faremo, som i likhet med Tajik er utdannet jurist.

Begge hevdet at «de ikke husket og ikke hadde gjort noe galt», og begge ble trodd av ledelsen i Ap.

Rødt-politiker vil at Litteraturhuset skal stoppe bokbad om Fridtjof Nansen (+)

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon