Makvan Kasheikal. Foto: Shurika Hansen / Resett
annonse

Demokratenes generalsekretær Makvan Kasheikal trekker seg fra alle organisatoriske tillitsverv i Demokratene.

– Etter mange år i parti organisasjonen. Har jeg idag informert landsstyre og sentralstyre om at jeg trekker meg fra alle organisatoriske tillitsverv og vil fokusere på politikk i Kristiansand bystyre og Agder fylkesting, skriver han på sin Facebook-side kl. 12:40 i dag.

Partileder Geir Ugland Jacobsen kommenterer det slik på sin Facebook-side:

annonse

– Makvan har gjort en god jobb for Demokratene gjennom mange år. De siste månedene har han vært vår generalsekretær. Han velger nå å vie all sin oppmerksomhet til sine tunge tillitsverv i Agder og Kristiansand. Jeg har satt stor pris på å bli kjent med ham, som venn og kollega, og vennskapet vårt består. Jeg/vi ønsker Makvan alt godt, og lykke til med videre innsats for folk og land.

Da Resett snakker med Geir Ugland Jacobsen lørdag ettermiddag er han glad for at situasjonen med Kasheikal er avklart.

– Nå overtar jeg de adminstriative funksjonene og vi har en overføringsperiode, sier han om rollen Makvan Kasheikal hadde som generalsekretær. Ugland Jacobsen sier at forholdet til Kasheikal er «avklart» og han takker ham for innsatsen gjennom mange år.

annonse

Ugland Jacobsen bekrefter at landstyremøtets vedtak om å sette sentralstyret under adminstrasjon fortsatt gjelder. Dermed er også alle eksklusjonene som har blitt sendt ut fra sentralstyret de siste dagene også ugyldige, ifølge partilederen.

Han ble selv forsøkt avsatt av sentralstyret 10. mai.

Les også: Sentralstyret i Demokratene omtaler ham som «kuppmaker»: – Vi avholder landsmøtet som planlagt, svarer Ugland Jacobsen

– Landsmøtet går som planlagt 21. mai og da blir det valg på alle posisjoner, sier han til Resett.

Men helt avklart synes ikke situasjonen å være. For i løpet av lørdag er det skjedd endringer på Demokratenes hjemmeside. På tirsdag ble Makvan Kasheikal oppført som midlertidig leder, men det er nå endret til å være Kent Andersen, som var med på sentralstyrevedtaket tidligere i uken om å avsette Geir Ugland Jacobsen.

annonse

Artikkelen fortsetter.

Skjermbilde Demokratene

Etter det Resett kjenner til er Demokratenes grunnlegger Vidar Kleppe om bord med landstyrets vedtak om å avholde landsmøtet som planlagt. Det er også ventet at Kleppe vil delta. Kleppe var den eneste i sentralstyret som stemte mot avsettelsen og eksklusjonen av Geir Ugland Jacobsen 10. mai.

Benekter at Ugland Jacobsen er legitim leder

Kent Andersen er ikke enig i Geir Ugland Jacobsens tolkning.

– Det har ikke vært noe landsstyremøte, for møtet som ble holdt var ikke innkalt av sentralstyret, det brøt vedtekter om innkalling, og var derfor ikke beslutningsdyktig. Dette gjorde generalsekretær oppmerksom på i møtet. Alle var altså informert, skriver han i en sms til Resett.

Andersen skriver videre at landsstyret består av 21 personer, 11 personer var tilstede, hvorav 8 hadde stemmerett, etter hva han kjenner til, skriver han videre.

–  Dette kuppmøtet er en del av fiksjonene som fraksjonen hviler sin påståtte legitimitet på. Geir Ugland Jacobsen fortsetter å sende ut mail til våre medlemmer som «leder» gjennom spamserveren protonmail, gjennom stjålet medlemsregister. Ut over dette henviser vi til våre offisielle nettsider, skriver han avslutningsvis på SMS.

Situasjonen er kritisk – ikke glem hvilken rolle Resett har

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse