Illustrasjonsfoto: SIAN - avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter / Geir Olsen / NTB / Jil Yngland / NTB
annonse
annonse

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) har arrangert en rekke markeringer, der motdemonstranter har skapt opptøyer. 

– Den høyreekstreme organisasjonen SIAN har, i år som i fjor, startet en frenetisk koranbrenningsturné, skriver rådgiver i Antirasistisk Senter, Maria Wasvik i Utrop.

Hun mener å se en forverring:

annonse

– Vi som har fulgt SIAN en stund er ikke i tvil om at vi har vært vitne til en viss radikaliseringsprosess blant gruppas sentrale medlemmer det siste året.

Les også: Audun Lysbakken til angrep på NRK for å omtalte SIAN som «islamkritiske». De er «rasister», ifølge SV-lederen (+)

Wasvik skriver at SIAN nylig var i Sandefjord, der sinte motdemonstranter reiv ned gjerder og kastet gjenstander.

annonse

– Dette er dessverre ikke første gang SIANs markeringer går over styr.  

Noen hevder at det eneste rasjonelle er å ikke møte opp når SIAN holder sine markeringer. Uten oppmøte, ingen oppmerksomhet. Det er ikke Antirasistisk Senter enig i.

Les også: Imam til Resett: – Muslimer må spørre seg selv om hvorfor islamhatere skjender Koranen (+)

Fotomontasje: Geir Olsen / NTB / SIAN-leder Lars Thorsen / Torstein Bøe / NTB

– Det er alltid viktig å reagere på at slik utilslørt rasisme og regelrett hat gis plass i offentligheten, kanskje særlig når det skjer med lovverkets beskyttelse. Av prinsipp, for å markere solidaritet med de som rammes, men også for å tydelig vise at SIAN og hatet deres ikke representerer vanlige folk. Vi har sett hvordan det går i samfunn der slike holdninger får spire og gro, skriver hun. 

– Ved å møte opp, er det god grunn til å tro at flere vil forstå at SIANs prosjekt ikke handler om verken ytringsfrihet eller religionskritikk. Organisasjonen hevder å kritisere religionen islam, men virkemidlene de bruker, og ikke minst hatet de pisker opp, rammer stadig oftere muslimer flest og vanlige folk. Slikt bør ikke aksepteres. 

Erlend Wiborg om Rødt-politiker: – Prøver å skape inntrykk av en rasisme som ikke eksisterer (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon