Afghanske kvinner holder en protestaksjon etter at Taliban nektet dem å gå om bord på flere fly fordi de reiste uten en mannlig verge. Kvinners stilling i landet er satt kraftig tilbake etter at Taliban kom til makten, men sterke og modige afghanske kvinner fortsetter sin rettighetskamp. Foto: Mohammed Shoaib Amin / AP / NTB
annonse
annonse

Afghanistans uavhengige menneskerettighetskommisjon er oppløst av Taliban, som hevder at den «ikke lenger ansees for å være nødvendig».

Taliban har oppløst en rekke andre institusjoner siden de kom til makten, deriblant landets kvinnedepartement og nasjonale valgkommisjon.

Det ekstreme islamistiske regimet at den uavhengige menneskerettighetskommisjonen er oppløst.

annonse

– Vi har andre organisasjoner som kan utføre aktiviteter knyttet til menneskerettigheter, organisasjoner som er knyttet til rettsvesenet, sier en talsmann for Taliban-regjeringen, Inamullah Samangani, ifølge NTB.

Menneskerettskommisjonen dokumenterte drap på sivile under krigen som ledet til Talibans maktovertagelse. De avsluttet imidlertid sitt arbeid da Taliban kom til makten, og lederne har siden flyktet i eksil.

Afghanistans nasjonale sikkerhetsråd og et forsoningsråd som har fremmet fred, ble også nedlagt i helgen.

annonse

– Disse departementene blir ikke sett på som nødvendige, så de er oppløst. Dersom det blir bruk for dem i fremtiden, så kan de gjenoppta sine operasjoner, sier Samangani.

Islam vant i Afghanistan

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon