Flyet fra China Eastern, som styrtet i Kina 21. mars, gikk helt i oppløsning da det traff en åsside. Foto: Xinhua / AP / NTB
annonse
annonse

Flyet fra China Eastern som i mars styrtet inn i en fjellside i Kina, ble trolig styrtet med vilje av noen om bord. Dette mener amerikanske etterforskere.

Boeing 737-800-flyet fra China Eastern var på vei fra Kunming til Guangzhou da det styrtet i en åsside 21. mars. Alle de 132 om bord omkom i ulykken.

Innholdet i flyets ferdsskriver og taleregistrator er analysert av amerikanske luftfartsmyndigheter. De konkluderer med at flyet ble styrtet med overlegg.

annonse

– Flyet gjorde som det ble bedt om av noen i cockpiten, sier en kilde med kjennskap til etterforskningen til Wall Street Journal.

Det fremgår av dataene at noen om bord, flygeren eller noen som hadde trengt seg inn i cockpiten, styrte flyet i et stup fra 9.000 meters høyde. Flygelederne forsøkte uten hell å få kontakt med flyet.

Ifølge WSJs kilder er det heller ikke funnet feil ved flyet eller andre bevis for at flystyrten ble forårsaket av teknisk svikt, noe heller ikke flyprodusenten Boeing har gjort.

Hvor lenge varer en dose? Skal pus også ha? Her er folkets spørsmål om jodtabletter (+)

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon