Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
annonse
annonse

Flere moderate republikanske senatorkandidater fremmer teorien om utskifting av den hvite befolkningen.

Teorien går ut på at det fins en hemmelig konspirasjon om at den hvite befolkningen i Europa skal byttes ut med en muslimsk befolkning, skriver NTB.

Teorien blir nå brukt av et halvt dusin ellers moderate republikanske senatorer i sin valgkamp, som hevder at plottet går ut på å redusere den hvite andelen av befolkningen ved å slippe inn hundretusener av immigranter.

annonse

For tre uker siden anklaget en republikansk senatorkandidat i Arizona, Blake Masters, demokratene for å ville oversvømme USA med millioner av latinamerikanske immigranter «for å endre landets demografi».

Noen dager senere sa Eric Schmitt, som er justisminister i delstaten Missouri og kandidat til Senatet, at demokratene forsøker fundamentalt å endre landet gjennom ulovlig innvandring.

Senatorkandidaten i Ohio, JD Vance, anklaget demokratene for å forsøke å skifte ut velgerne og advarte mot en invasjon.

annonse

– Demokratene har besluttet at de ikke kan vinne gjenvalg i 2022 uten å hente inn et stort antall nye velgere for å ta plassen til dem som alt er her, sa han til Fox News.

Fem eksperter på hatsnakk er ikke i tvil, og sier at uttalelsene fremmer en grunnløs rasistisk teori, selv om kandidatene ikke nevner rase direkte.

– Kommentarer som dette illustrerer det essensielle i utskiftingsteorien. De forutser en rasemessig dommedag og hevder at det dreier seg om en overordnet plan. Det er bare språkbruken som er myket opp, sier professor Brian Hughes ved American University.

– Den grunnleggende historien er den samme vi ser i hvit makt-chatter på internett: En fiende planlegger dommedag for hvite amerikanere ved å fylle landet med ikke-hvite, sier han.

President Joe Biden fordømte teorien og dem som sprer den, da han tirsdag kom til Buffalo for å treffe pårørende til de drepte i masseskytingen før helgen.

– Hat, gjennom mediene, politikk og internett, har radikalisert noen fremmedgjorte, fortapte og isolerte mennesker til uten grunn å tro at de blir skiftet ut, det er ordet som brukes, skiftet ut, av andre folk som ikke ser ut som dem, sa han.

– Jeg appellerer til alle amerikanere om å avvise løgnen. Og jeg fordømmer dem som sprer den for å få makt, politisk myndighet og profitt, sa Biden.

Tidligere president Donald Trump advarte gjentatte ganger mot en innvandringsinvasjon langs USA sørlige grense.

annonse

Kommunen gjorde alt for at ingen skulle høre på SIAN (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon