- Resett - https://resett.no -

Amerikansk høyreside samles i Ungarn

Den konservative konferansen CPAC holdes for første gang på europeisk jord. Prominente deltakere fra USAs høyreside møtes i Ungarns hovedstad Budapest.

Ungarns høyreorienterte statsminister Viktor Orban holdt torsdag åpningstalen på konferansen, som omtales som en utvidelse av båndene mellom amerikansk høyrefløy og hans regjering.

Selv om Orban har skapt stor uro i EU med det han kaller «illiberalt demokrati,» har han fått mye støtte fra deler av den amerikanske høyresiden for sine standpunkter i verdi- og innvandringsspørsmål.

annonse

– Ungarn er bastionen for konservative, kristne verdier i Europa, sa den ungarske statsministeren i sin tale.

Han oppfordret amerikanske konservative til å stå imot det han omtaler som progressive liberaleres dominerende rolle i offentligheten.

CPACs nettside kaller Ungarn «en motor for konservativ motstand mot woke-revolusjonen.» Fox News-programlederen Tucker Carlson sendte også programmet sitt fra Budapest en ukes tid i fjor.

annonse

Konferansen har vært et samlingspunkt for konservative og høyrepopulistiske krefter i USA siden 1970-tallet. Arrangementet i Budapest kommer i år i tillegg til CPACs hovedkonferanse, som ble arrangert i Florida i februar.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474