Dette mikroskop-bildet viser forskjellige typer apekopp-virus. Foto: Cynthia S. Goldsmith / Russell Regner / CDC / AP / NTB
annonse
annonse

En person i Stockholmsregionen er blitt smittet av virussykdommen som gir utslett over hele kroppen, opplyser svenske Folkhälsomyndigheten.

– Personen i Sverige som er bekreftet smittet med viruset, er ikke alvorlig syk, men har fått behandling. Vi vet ennå ikke hvor personen har blitt smittet. Undersøkelser pågår akkurat nå, sier infeksjonslege Klara Sondén ved Folkhälsomyndigheten i en pressemelding.

De siste dagene har flere land i Vesten meldt om tilfeller av apekopper. Spania og Portugal har oppdaget over 40 mulige og bekreftede tilfeller. Også Cananda er rammet, og i USA ble det første tilfellet påvist onsdag hos en mann som hadde vært i Canada. I Storbritannia har det vært ni tilfeller siden 6. mai, skriver NTB.

annonse

Sykdommen er vanligvis mest utbredt i Kongo.

Ifølge Folkehelseinstituttet gir apekopper et sykdomsbilde som minner om kopper, men den er mye mindre smittsom og har lavere dødelighet.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at de samarbeider med Storbritannia og europeiske helsemyndigheter om håndteringen av utbruddene.

Anleggsdiesel har blitt over 80 prosent dyrere – frykter konkurser (+)

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon