- Resett - https://resett.no -

Casper Ruud med sliteseier over australier – klar for semifinale i Genève

Etter en parademarsj så langt i grusturneringen i Sveits, slet Casper Ruud mot Thanasi Kokkinakis torsdag. Han vant til slutt dragkampen 6-4, 7-6 (7-3).

Ruud har hatt en ujevn start på sesongen, men i ATP250-turneringen i Genève har nordmannen gjort sakene godt. I forrige runde feide 23-åringen franske Benoît Paire av grusen.

Torsdagens motstander Kokkinakis har møtt Ruud én gang tidligere, tilbake i 2018. Da vant australieren, som nå er på 85.-plass på ATP-rankingen. Ruud er nummer åtte.

annonse

– Det ble en tøff match fra første til siste poeng. Han er en farlig spiller og har mange våpen. Jeg servet godt og spilte bra når jeg virkelig måtte, spesielt da jeg brøt serven på tampen i første sett. Og så spilte jeg noen gode poeng i tiebreaket som sikret seieren, sa Ruud til NTB etter kampen.

Nordmannen er regjerende mester i Genève, og han er den høyeste rangerte spilleren som er igjen i turneringen. I semifinalen venter den 211 centimeter høye amerikaneren Reilly Opelka, som er 4.-seedet.

annonse

– Vi har møtt hverandre et par ganger før, senest to ganger i fjor. Da vant jeg begge oppgjørene. Jeg må bare tenke at vi er på grus og mitt favorittunderlag. Det må jeg bruke til min fordel, sa Ruud om neste motstander.

På motsatt side av oppsettet er ingen seedede spillere igjen. Finalen spilles lørdag. Neste uke venter et av sesongens store mål for nordmannen: Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris.

Tette sett

Norges tennisess startet med serven og vant første game enkelt. Ruud fortsatte i god flyt og fikk en bruddball i fjerde game, men australieren slo tilbake og holdt serven.

Resten av settet ble tett, men på stillingen 5-4 viste den norske 23-åringen hvorfor han er blant verdens beste tennisspillere. Kokkinakis spilte risikabelt, og det utnyttet Ruud ved å bryte serven og ta første sett 6-4.

Ruud og Kokkinakis fulgte hverandre de første seks gamene i neste sett, men så tok australieren momentet i kampen. Nordmannen slet med å finstille siktet og var sen på flere returer. 23-åringen viste tydelig med kroppsspråket at han ikke var fornøyd med eget spill.

Sporty Ruud

Ruud var heldig da Kokkinakis’ mulighet for bruddball i niende game ble feilaktig dømt inne. Ruud spurte motstanderen om de skulle spille poenget på nytt, men australieren takket nei.

23-åringen fulgte opp med å vinne poenget og gå opp i 5-4. I det 10. gamet fikk australieren to bruddballer, men Ruud maktet å svare og reddet poeng med en knallhard serve.

Settet endte med tiebreak. Der var Ruud sterkest og tok poeng i Kokkinakis’ serve hele fire ganger. Det endte 7-3 i favør av nordmannen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474