Et S-300 luftvernmissilsystem skyter opp et missil under øvelse på Ashuluk skytebane utenfor Astrakhan, Russland 5. august 2017. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov.
annonse
annonse

Det russiske militæret har åpnet ild mot israelske jetfly med avanserte S-300 luftvernmissiler, etter et angivelig israelsk angrep mot iranske mål i det nordvestlige Syria.

Breitbart melder at det israelske luftvåpenet angrep flere mål nær byen Masyaf nordvest i Syria sist fredag. Fem personer skal ha dødd som følge av angrepet, ifølge Syrias statlige nyhetsbyrå.

Det syriske militæret avfyrte sine egne luftvernmissiler, som stort sett har vært ineffektive til å stoppe israelske angrep mot våpenlagre og andre iransk-tilknyttede steder i Syria. Denne gangen åpnet imidlertid de russisk-opererte S-300-luftvernsystemene ild, da militærflyet forlot området.

annonse

Den enestående hendelsen kan signalisere et betydelig skifte i Moskvas forhold til Israel.

Som en alliert av både Russland og Ukraina, har Israel vært forsiktig med å ta parti i krigen. Russland har en tung militær tilstedeværelse i Syria og kontrollerer luftrommet over landet. Israel har derfor koordinert sine militære angrep på iranske mål inne i Syria med Russland over en lengre periode.

Angrepene vil fortsette

annonse

Den israelske forsvarsministeren Benny Gantz sa mandag at Israel vil fortsette å stoppe Iran fra å oppnå «avanserte evner» i Syria, men nevnte ikke det angivelige russiske angrepet.

– Staten Israel vil fortsette å handle mot enhver fiende som truer den, og forhindre overføring av avanserte kapasiteter fra Iran som setter innbyggerne i Israel i fare og skader stabiliteten i hele regionen, sa han.

Beordrer Israels militære til å være klart for en operasjon mot Iran

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon