SVs fungerende partileder Kirsti Bergstø holdt fredag åpningstalen til SVs landsstyremøte i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

SVs fungerende leder Kirsti Bergstø holdt fredag sin åpningstale på SVs landsstyremøte i Oslo. 

– Vi er ikke ryddegjengen til regjeringen. Når regjeringen kutter i viktige satsinger eller bryter egne løfter – ja, da må de få det på plass selv, sier Bergstø til NTB.

I landsstyretalen pekte Bergstø spesielt på utsettelsen av Ocean Space Centre som eksempel. Der foreslår regjeringen å kutte med 405 millioner kroner.

annonse

– Når reaksjonene var sterke fordi regjeringen stoppet utviklingen av Ocean Space Senter i Trondheim, har Senterpartiet fra Stortingets side gått ut og sagt at dette skal ordnes i forhandlingene der. Da regner jeg med at de kommer med akkurat de pengene når de setter seg ved forhandlingsbordet på mandag, sa Bergstø i landsstyretalen.

– Det er de som skal levere på sin plattform, fastholdt hun.

SV setter seg ned med Arbeiderpartiet og Senterpartiet for å forhandle om revidert nasjonalbudsjett mandag, forklarer hun. Hun vil ikke fremme krav gjennom mediene.

annonse

For SV er det viktiste å få ned forskjeller og klimagassutslipp, fastholder Bergstø.

Bistand og klima

En sak det helt sikkert blir bråk om, er bistand.

– Bistands-Norge er i opprør. Det forstår jeg veldig godt. Vi syns ikke at verdens fattige skal betale prisen for at vi skal hjelpe ukrainske flyktninger i Norge, sier Bergstø til NTB.

Bergstø beskylder samtidig regjeringen for å ikke levere på klimakutt. Hun indikerer samferdsel blir et viktig spørsmål i forhandlingene som nå venter.

Motorveiprosjekter må dras ned og kollektivprosjekter opp, fastslår hun.

Arrangerer internasjonal konferanse for konservative: – Mange unge søker aktivt til konservatismen (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon