Skjermbilde: Twitter
annonse
annonse

Sykkel-aksjonister forteller at de fester klistremerker med teksten: «Stans forbudt – shit parking award» på bilruter. De mener altfor mange feilparkerer.

Bård Nylund oppdaget et klistremerke på frontruten. Han hadde parkert lovlig på Grünerløkka, men likevel var klistremerket limt på frontruta.

– Jeg tror jeg holdt på i tre kvarter med å få av klistremerket. Det var jævlig irriterende, sier Nylund oppgitt til Avisa Oslo.

annonse

Klistremerket er omtalt en rekke ganger på Twitter, og flere mener at det er personen tilknyttet en konto ved navn «Sykkelmafia’n», som står bak.

Les også: «Sykkelmafiaen» slo til mot skyhøye bensinpriser

Nylund er mangeårig Arbeiderparti-politiker og nå avdelingsleder i LO. Han tror det er aktivister som står bak klistremerket på bilen.

annonse

– Jeg tenker det er noen aktivister som jobber for en bilfri by som kan stå bak. Men jeg vil gjerne vite hvem de er, sier han.

Les også: Tybring-Gjedde mener «indre by» skiller seg ut: – De er gjerne røde og opptatt av klimaspørsmål (+)

Avisa Oslo sporer opp distributøren av klistremerket, han sier at han er talsperson for aktivistene, men ønsker ikke å avsløre hvem som står bak.

Sykkel logo på asfalten
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Vi er en gjeng syklister som har sett oss lei på feilparkeringer, særlig i sykkelfeltet og gangvei, som er til hinder for myke trafikanter. Det er et kjempe problem med feilparkeringer, men Bymiljøetaten gjør fint lite, sier han.

Han mener klistremerket er ment som en vennlig påminnelse om å parkere lovlig, og hevder også at folk er redde. Det finnes mange rabiate bilister i Oslo.

Tybring-Gjedde angriper «bilfritt byliv»: – Egoistisk politikk for de få (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon