Bygging av Fornebubanen har vært i gang i halvannet år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Nyhetsredaktøren i Minerva mener at politikerne i Oslo er «rundlurt» av politikerne i nabokommunen Bærum.

«Kommunepolitikerne i Bærum har over en periode på snart tyve år lykkes med å rundlure politikerne i Oslo», skriver redaktør Aksel Fridstrøm i en kommentar.

Bakgrunnen for saken er byggingen av Fornebubanen. Nesten alle inntektene fra bompengene, som det nå er enighet i Oslopakke 3 om å øke etter den siste kostnadssprekken, vil gå til Fornebubanen, som Bærum vil få mest glede av.

annonse

Det ble nylig kjent at den estimerte kostnaden for Fornebubanen har økt til 26,4 milliarder kroner, nesten åtte milliarder kroner mer enn kostnadsrammen som ble vedtatt i 2019. Det må bilister i Oslo nå betale dyrt for.

«Med dette blir Oslos politikere bare Bærums nyttige fjols. Stakkars Oslo», skriver Aksel Fridstrøm.

Da den reviderte avtalen om Oslopakke 3 mellom Oslo og Viken fylkeskommune ble presentert i april, var Oslos miljø- og samferdselsbyråd, Sirin Stav (MDG) godt fornøyd med avtalen. Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Anne Haabeth Rygg sa seg også fornøyd.

annonse

«Mesteparten av pengene som vil bli krevd inn i bompenger med denne avtalen, vil ikke komme Oslos befolkning til gode – verken med tanke på klima og miljø eller i form av nye transportløsninger,» skriver Fridstrøm.

Krever full stans i bygging av Fornebubanen: – Jeg er sjokkert (+)

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon