Kvinne på el-sparkesykkel suser forbi Russlands utenriksdepartement i Moskva 15. april 2021. Foto: Alexander Nemenov / AFP / NTB
annonse
annonse

Vil bekjempe USAs «nykolonialistiske verdensorden».

Det russiske utenriksdepartementet kunngjorde lørdag en liste over 963 amerikanske statsborgere som ikke lenger er velkommen i Russland.

På den omfangsrike listen finner vi blant andre USAs president Joe Biden, hans sønn Hunter Biden, utenriksminister Antony Blinken, forsvarsminister Lloyd Austin, transportminister Pete Buttigieg og Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg.

annonse

Innreiseforbudene omtales som et svar på lignende sanksjoner som USA har innført mot Russland, herunder president Vladimir Putin.

Les også: Coca-Cola og McDonald’s forlater Russland. Og inn kommer…

Flere av de sanksjonerte personene stod allerede på listen, mens andre navn er nye, herunder skuespiller Morgan Freeman. Moskva beskylder Freeman for å ha spilt inn en video i 2017 hvor han hevder at Russland konspirerte mot USA.

annonse

– De russiske motsanksjonene er nødvendige, og har som mål å legge bånd på USA, som prøver å tvinge en nykolonialistisk verdensorden på resten av planeten, uttaler det russiske utendepartementet, gjengitt av NTB.

Også 26 kanadiere nektes fra lørdag innreise, herunder Sophie Trudeau, statsminister Justin Trudeaus ektefelle.

Vindparken i Ytre Oslofjord: – Et blinkende lysorgel i mørket, synlig helt til Risør (+)

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon