- Resett - https://resett.no -

Dagsavisen om Siv Jensens million-arv: – En fin påminnelse om hvem Fremskrittspartiet har kjempet hardest for

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen på vei ut etter pressekonferansen hvor hun kunngjorde at hun trekker seg som partileder. Foto: Lise Åserud / NTB

Den tidligere bankdirektøren Thor Bang har testamentert titalls millioner til tidligere Fremskrittsparti-leder Siv Jensen. 

– Et tydeligere eksempel på at politikk er interessekamp, skal man lete lenge etter, skriver Dagsavisen [1] i en leder.

Bang hadde ingen barn og testamenterte rundt 25 millioner kroner til Siv Jensen og 250 tusen kroner til Carl I. Hagen. Dagsavisen sier de selvsagt ikke vil legge seg bort i hvem Thor Bang ønsker skal arve ham, men skriver at det er av offentlig interesse hvordan hans politiske arvinger forvalter arven. 

annonse

Les også: Hans Andreas Limi (FrP): – Vi ønsker en «krisepakke» for vanlige folk (+) [2]

– Vil Jensen beholde pengene selv, eller går de tilbake til partiet som har gitt henne en arena for å blidgjøre Bang og andre formuende i Norge?, spør Dagsavisen, og svarer selv:

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

– Fremskrittspartiet må gjerne kalle seg partiet for «folk flest», men realiteten er at partiet i alle år har kjempet for lavere skatter for de rikeste i Norge. Thor Bang er tilsynelatende så fornøyd med den jobben partiet har gjort at han velger å belønne partilederne rikelig for innsatsen.

annonse

Les også: Mjøs Persen mener regjeringen har laget en romslig strømordning: – Folk fryser, svarer FrP-topp (+) [3]

Politikk er interessekamp, skriver Dagsavisen, og legger til at partiene til venstre for sentrum kjemper primært for andre interesser. Det er ikke noe moralsk galt i det ene eller andre. Noen slåss for bøndene, andre for kristenfolket. Atter andre er mest opptatt av milliardærenes vilkår, skriver de, og legger til:

– Litt for mange har en tendens til å glemme denne sannheten. Arven etter Thor Bang er en fin påminnelse om hvem Fremskrittspartiet har kjempet hardest for, mener Dagsavisen.

Redaktør: Frp er mer nedrig enn krigsprofitører (+) [4]

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474