Dronefoto av det som skal bli Fornebubanen. T-banen blir en ny T-banestrekning som skal gå fra Majorstuen til Fornebu. MDGs bystyregruppe har enstemmig vedtatt at de vil gå inn for byggingen slik det er blitt enighet om i Oslopakke 3. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Oslo MDGs bystyregruppe vedtok mandag kveld enstemmig at Fornebubanen bygges ferdig.

Dette er i tråd med enigheten om Oslopakke 3, som inkluderte et vedtak om bompengefinansiering fra april. Den reforhandlede avtalen om Oslopakke 3, forutsetter imidlertid et vedtak i bystyret i Oslo og fylkestinget i Viken.

Etter at det ble kjent at kostnadsoverskridelsen for Fornebubanen kommer opp i hele 4,5 milliarder kroner, har flere partitopper ymtet frampå om å skrote hele prosjektet, noe som har vakt sterke reaksjoner fra så vidt forskjellige partier som MDG og Høyre.

annonse

– Dette er et viktig prosjekt for hele Oslo-regionen, som også vil gi bedre kapasitet på andre T-banelinjer og flere avganger også i Groruddalen. Å skrote enigheten nå, vil sette klimaarbeidet og satsingen på kollektivtransport mange år tilbake. Byggingen er allerede godt i gang. Dersom vi skulle stoppe nå, vil milliarder av fellesskapets penger bokstavelig talt forsvinne i et tomt hull i bakken, sier Eivind Trædal, gruppeleder for MDG i Oslo bystyre, i en pressemelding.

MDGs bystyregruppe ønsker ikke å kutte i stasjoner og mener man må finne en løsning for oppgradering av Majorstuen stasjon, for å sikre at kapasiteten på Fornebubanen kan tas i bruk når banen er klar.

Ap og SV vil ta sin beslutning neste mandag.

Kritiserer «avkolonisering» av universitetene: – Rene ideologiske illusjoner (+)

annonse

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon