Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i Stortinget. Foto: Javad Parsa / NTB
annonse

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) fikk gjennomgå i Stortinget onsdag.

– Det var ikke måte på hva statsråd Vestre skulle utrette da han tiltrådte. Norge skulle eksportere mer enn noensinne, industrien skulle bli grønnere og mer nyskapende, og ikke minst skulle vi gå fra en passiv til en aktiv næringspolitikk, sa Bjørnstad, som er Fremskrittspartiets næringspolitiske talsperson, under den Stortingets spørretime onsdag.

Siden valget har næringskomiteen ikke har fått en eneste sak fra Vestre og hans departement, påpekte han.

– Ikke en eneste melding, ikke en eneste proposisjon, slo Bjørnstad fast og forlangte deretter svar på hva Vestre konkret har brukt tida til.

annonse

– Dette har jeg gledet meg til å svare på, repliserte Vestre.

– Siden vi tiltrådte, har vi levert tre ganger flere næringssaker til Stortinget enn det Solberg-regjeringen gjorde i sitt første halvår, sa han, ifølge NTB.

Han viste blant annet til at det er bevilget 3 milliarder grønne kroner mer til industrien i Fastlands-Norge, og at regjeringen har levert en eksportreform som nå ligger til behandling i Stortinget.

annonse

Regjeringen har varslet et grønt industriløft, ny batteristrategi og ny eierskapsstrategi.

– Jeg kan berolige representanten med at de neste månedene vil Stortinget få mer enn nok å gjøre, sa Vestre.

Forskning og innovasjon

Høyres Linda Hofstad Helleland uttrykte seg kritisk til at regjeringen blant annet har satt byggingen av havforskningssenteret Ocean Space Centre i Trondheim på pause, samt at de kuttet bevilgningene til senteret med 405 millioner kroner.

Vestre lover imidlertid at senteret skal bygges. Pausen skyldes at regjeringen ønsker å gjennomgå planene på nytt, da materialkostnadene har steget kraftig.

– Det er et prosjekt som vi skal realisere, vi vil realisere det, vi har jobbet for det i opposisjon, vi kommer til å jobbe for det i posisjon, sa han.

annonse

Helleland kritiserte også regjeringen i forbindelse med at at hele styret i Forskningsrådet ble avsatt nylig.

– Dette vil svekke norsk innovasjonsevne og konkurransekraft, som er helt avgjørende for bedriftene nå. Det regjeringen gjør nå, viser en manglende forståelse for betydningen av forskning for utviklingen av ny grønn næring, sa hun.

Klima

Vestre fikk også høre det av Venstres Sveinung Rotevatn. Han er skuffet over regjeringens foreslåtte kutt på 222 millioner kroner til klima- og miljøsatsinger i revidert nasjonalbudsjett.

– Næringsministeren liker å bruke store ord. Men dette er ingen satsing, hevdet han.

Vestre forklarer kuttene med at det er høyt trykk i norsk økonomi.

Hevder Faremo prøvde å true varslere og «klamre seg» til jobben (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse