Slutten på sivilisasjonen kan være nært forestående, sa George Soros under sin tale i Davos. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP
annonse
annonse

Den amerikanske milliardæren George Soros tror slutten på sivilisasjonen kan være nært forestående.

Det var under den tradisjonelle middagstalen på sidelinjen av Verdens økonomiske forum i Davos i Sveits tirsdag, at den omstridte investoren sa at tredje verdenskrig alt kan være i gang og at sivilisasjonen kan gå under.

– Invasjonen kan ha vært begynnelsen på tredje verdenskrig og vår sivilisasjon kan gå tapt, sa han.

annonse

Soros har imidlertid løsningen på problemet, og han lanserte også den under talen.

– Vi må mobilisere alle ressursene våre for å få tidlig slutt på krigen. Den beste og kanskje eneste måten å bevare sivilisasjonen vår på er ved å bekjempe (Russlands president Vladimir) Putin så fort som mulig, sa Soros.

Han sa også at han tror Putin lurer seg selv med sin energipolitikk.

annonse

Milliardæren hevdet at Russland begynte å lagre gass i fjor i stedet for å eksportere den til Europa, noe som har gjort at det er mangel i markedet, noe som har skutt prisene til værs og skaffet Russland store inntekter. Imidlertid vil de russiske lagrene være fulle i juli og landet har da ikke noe annet sted å sende gassen enn til Europa, som er landets eneste marked, hevdet Soros.

– Putin er i en inneklemt situasjon. Han må gjøre noe med denne gassen. Europa har en langt sterkere posisjon enn han tror, sa milliardæren.

Han skrøt også av USAs og Europas støtte til Ukraina, men mente at Europa måtte finne en vei ut av avhengigheten til Russland i energispørsmålet.

Resett reiste til Kasakhstan: Hva skjer med reformene?

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon