Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

I mars falt arbeidsledigheten i Norge til 2,9 prosent i mars, ned 0,4 prosentpoeng fra desember. Lavere ledighet har vi ikke hatt på 14 år, ifølge SSB.

Sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrås (SSB) arbeidskraftundersøkelse ble publisert onsdag.

Fra desember i fjor til mars i år ble det registrert 10.000 færre arbeidsledige. Arbeidsledighetsnivået har ikke vært lavere siden 2008, ifølge SSB.

annonse

– Helt siden i fjor sommer har arbeidsledigheten gått kraftig ned. Samtidig har økningen i sysselsettingen vært større enn nedgangen i ledigheten, som betyr at arbeidsstyrken har økt. Vi ser altså at det er svært høy aktivitet på arbeidsmarkedet nå, sier seksjonssjef Tonje Køber i SSB.

En stor del av nedgangen har skjedd blant personer under 25 år. Denne aldersgruppen har ikke alltid krav på dagpenger, men fanges likevel opp som arbeidsledige i denne undersøkelsen dersom de søker på jobb.

– En del unge kan ofte være tilgjengelig for jobb selv om de ikke er arbeidsledige, altså i en form for skjult ledighet. Tall for 1. kvartal 2022 viste nedgang i den skjulte ledigheten siste år, særlig blant unge, sier Tonje Køber.

Kritiserer «avkolonisering» av universitetene: – Rene ideologiske illusjoner (+)

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon