USA vil ha ytterligere sanksjoner mot Nord-Korea denne uka angivelig testet et interkontinentalt ballistisk missil. På dette bildet, som er publisert fra statlig hold i Nord-Korea, står landets leder Kim Jong-un foran det som skal være et slikt missil. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
annonse
annonse

USA vil be FNs sikkerhetsråd stemme over ytterligere sanksjoner mot Nord-Korea etter at landet denne uka angivelig testet en interkontinental rakett.

Sør-Koreas generalstab meldte at nabolandet hadde prøveskutt tre raketter, blant dem et interkontinentalt ballistisk missil, like etter at USAs president Joe Biden forlot Asia.

En amerikansk tjenesteperson opplyser til nyhetsbyrået AFP at det ventes en avstemning i løpet av de neste dagene over ytterligere sanksjoner. Russland og Kina kan komme til å bruke vetoretten sin, skriver NTB.

annonse

Tjenestepersonen understreker at en resolusjon enstemmig vedtatt av Sikkerhetsrådet i 2017, tar til orde for ytterligere konsekvenser om nordkoreanerne gjennomfører tester av et interkontinentalt ballistisk missil.

– Det var en klausul i forskriften, og at akkurat det som skjedde, så vi føler at det nå er tid for å ta grep, sa tjenestepersonen.

Nord-Korea med tre nye rakettoppskytinger

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon