Fotomontasje: Geir Olsen / NTB / SIAN-leder Lars Thorsen / Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Koranbrenningen gav mer penger i kassen til Islam Net.

– De ytterliggående organisasjonene SIAN og Islam Net trenger hverandre for å legitimere sin egen eksistens, skriver fagsjef i Tankesmien Agenda , Andreas C. Halse i Aftenposten, og fortsetter:

– Sett utenfra kan organisasjonene SIAN og Islam Net se påfallende like ut. Begge bygger på et ytterliggående budskap og et tydelig fiendebilde om at resten av samfunnet jobber mot dem. Og begge har en innebygget intoleranse for dem som er annerledes.

annonse

Halse skriver at for SIAN er intoleransen rettet mot folk som tror på Allah og den svikefulle norske eliten som legger til rette for den påståtte islamiseringen. For Islam Net er den rettet mot vantro, skeive og kvinner, men også alle muslimer som ikke er ortodokse nok.

Les også: SIAN truer med å brenne koranen daglig – har blitt advart av PST (+)

– Men der stopper også likhetene. SIAN er nemlig ikke en organisasjon i ordets egentlige betydning. En bedre karakteristikk er «løst sammensatt gruppe av islamhatere og høyreekstreme som liker å skrive på Facebook og lage kvalm på steder de vet at det bor mange muslimer», sier han, og legger til:

annonse

– Islam Net er derimot en velfinansiert, veldrevet og strukturert organisasjon som har jobbet systematisk og målrettet gjennom flere år. De har også skjerpet kommunikasjonen og fått en mer striglet posisjon i offentligheten.

Islam Net spiller på en fortelling om at det norske samfunnet er grunnleggende fiendtlig innstilt mot muslimer, noes Hasle mener er en fortelling SIAN gjør absolutt alt de kan for å bevise at er riktig.

Les også: Audun Lysbakken til angrep på NRK for å omtalte SIAN som «islamkritiske». De er «rasister», ifølge SV-lederen (+)

– Islam Net er nok derfor inne på noe når de takker SIAN for støtten. Gjennom å spre utrygghet blant muslimer kan SIAN bidra til å styrke rekrutteringsgrunnlaget til Islam Net, tror Halse.

– Konsekvensene er alvorlige. For det norske samfunnet, men også for dem som lokkes inn i organisasjoner som Islam Net. Det er et livsvalg som går på bekostning av egen frihet, og særlig dersom de er kvinner eller skeive.

Erlend Wiborg om SIAN: – De ødelegger for alle de av oss som ønsker en strengere innvandringspolitikk (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon