Lang kø utenfor Brandy Melville i Bogstadveien i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB
annonse
annonse

Klesbutikken Brandy Melville søker etter «babes» som kan jobbe i butikken. Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) mener at dette kan være ulovlig.

– Hvis uttrykket «babes» i annonser indikerer at kun jenter kan søke på stillingen, så kan dette være brudd på likestillings- og diskrimineringsloven, sier kommunikasjonssjef Edin Babic i LDO til TV 2.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Brandy Melville Europe (@brandymelvilleeu)

annonse

Den italienske kleskjeden skriver i stillingsannonsen at de leter etter «babes som kan jobbe 3–4 dager i uka og som sommerhjelp.» I tillegg ber de også om at søkere legger ved et profilbilde og Instagram-bruker i søknaden sin.

Arbeidstilsynet er heller ikke spesielt imponert over annonsen.

– Dette er svært kritikkverdig, og slike holdninger hører historien til. For det første avgrenser man jobbannonsene til unge jenter som ser ut på en spesiell måte, for det andre brukes det begreper som ikke hører hjemme i en stillingsutlysning, uavhengig av hvordan man definerer ordet «babes», sier leder for tilsynets svartjeneste, Vigleik M. Aas.

annonse

Fungerende leder i Press – Redd Barna Ungdom, Isaac Elstad Røssnes, sier til Dagbladet det virker som kjeden ser etter en bestemt type jente. Dette helt uavhengig av kvalifikasjoner. Røssnes mener at bruken av ordet «babes» nedverdigende.

Flere medier har forsøkt å få kontakt både med kjedens norske butikk og det europeiske kontoret, uten å få svar.

Kritiserer «avkolonisering» av universitetene: – Rene ideologiske illusjoner (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon