Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Dagbladet avslørte at Næringsministerens bedrift har betalt klimaaktivistene i Extinction Rebellion (XR) 300.000 kroner.

– Næringsminister Jan Chr. Vestre (Ap) er en hyperaktiv politiker som er høyt og lavt, over hele landet, for å løse klimakrisen og samtidig fortelle oss hva vi skal satse på i nye næringer, skriver Trygve Hegnar i Finansavisen.

– Vestre har svarene, enten vi snakker om vindkraft, hydrogen eller batterier.

annonse

Les også: Extinction Rebellion ble sponset av næringsministerens familieselskap

Hegnar vedgår at vestre avsluttet utbetalingene da han gikk inn i regjeringen. Nå har Vestre sagt følgene: «Jeg er også brennende opptatt av klimasaken, men å lamme landets nasjonalforsamling er absolutt ikke en riktig måte å gå frem på».

– Litt av poenget er at XR ikke en stor aktør med sivil ulydighet som henvender seg til et stort publikum fordi samfunnet ikke lytter, eller de ikke slipper til. Det er en liten røverbande som vil krige for å få oppmerksomhet. Og det fikk de. Mer enn nok, skriver han, og fortsetter:

annonse

– Dette burde møbelfabrikant Jan Chr. Vestre forstått før han ble statsråd. I Norge får vi til endringer uten å storme Stortinget.

Les også: Mener regjeringen sløser bort Oljefondet i «klimaspekulasjon» (+)

Extinction Rebellion blir fjernet av politiet på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB

Vestre er «plutselig» oppmerksom på at aktivistene truer demokratiutøvelse, samt liv og helse, ifølge Hegnar. Han mener at spektakulære aksjoner for å vekke folk i klimasaken neppe er nødvendige. 

– Denne gangen var det litt hyling og lim, og noe vi lett kunne overhørt, men det blir nesten spektakulært når landets næringsminister inntil nylig finansierte driften for skrikhalsene.

Nettavisen lagde sak på at Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene: – Jeg ler meg halvt i hjel (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon