HØRTE STEMMER: Under rettssaken erkjente ikke mannen straffeskyld, men forklarte at han hørte stemmer i tiden før hendelsen. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

En 37 år gammel mann fra Fredrikstad er dømt til ti års fengsel for drapsforsøk på to personer etter å ha kjørt inn i en bil på E6 i Sarpsborg 25. februar i fjor.

37-åringen skal ha vært oppe i 180 kilometer i timen og ha passert en rekke biler da han kjørte med sin ektefelle på E6 gjennom Østfold. Under ferden skal han først ha kommet borti en personbil, men dette fikk ham ikke til å sette ned farten.

Litt senere endte ferden med at han kjørte inn i en annen personbil på motorveien, og retten konkluderte med at 37-åringen forsøkte å drepe både sin kone som satt på i bilen og kvinnen som kjørte den andre personbilen.

annonse

Ektefellen kom fra kollisjonen med lettere skader, men den kvinnelige føreren i den andre bilen ble påført alvorlige hodeskader og var fortsatt 100 prosent ufør da rettssaken fant sted.

Hevdet han hørte stemmer før hendelsen
I tillegg til å ha blitt dømt til 10 års fengselsstraff mistet mannen også førerretten og må betale 130.000 kroner i oppreisning til sin kone og 250.000 kroner til den andre føreren.

Retten viser til at den kvinnelige føreren var et tilfeldig offer, og at hun ville ha dødd dersom en ambulansearbeider ikke tilfeldigvis hadde kommet til stedet.

annonse

Under rettssaken erkjente ikke mannen straffeskyld, men forklarte at han hørte stemmer i tiden før hendelsen. Retten derimot mener han var tilregnelig på handlingstidspunktet.

Dommen fra Søndre Østfold tingrett er i tråd med påtalemyndighetens påstand.

Tvang stesønn til å lese koranen og brant kjønnsorgan med lighter (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse