Politiadvokat Thomas Blom i PST møtte pressen i forbindelse med at en mann er pågrepet og siktet for støtte til al-Qaida. Foto: Javad Parsa / NTB
annonse
annonse

En mann er pågrepet i Oslo og siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. Dessuten er en norsk student i Bulgaria pågrepet i samme sak.

– Det dreier seg om støtte til al-Qaida, hovedsakelig på nettbaserte forum, sa politiadvokat Thomas Blom hos PST på en pressekonferanse.

– Pågripelsene i Oslo og Bulgaria fant sted tidlig i morgentimene i går. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gi flere detaljer nå, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

annonse

Pågripelsene var del av en koordinert aksjon. Den norske studenten i Bulgaria ble pågrepet etter arrestordre fremmet av norske myndigheter. Dette skriver Dagbladet.

Mannen som er pågrepet i Oslo fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokken 14 onsdag.

Den pågrepne i Oslo er siktet for deltagelse i en terrororganisasjon, nærmere bestemt straffelovens paragraf 136a, der følgende lovtekst kan leses; «den som danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon».

annonse

– Det er på dette stadiet i saken ikke aktuelt å kommentere siktelsen utover at siktede ikke har deltatt i noen terrororganisasjon, og nekter straffskyld etter siktelsen, skriver forsvareren, advokat Roger Zimmer, til i en tekstmelding til NTB.

Politiadvokat Thomas Blom fører fengslingssaken for PST.

Lånekassen får stadig tips om svindel: – Hun vet dette er feil (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon