Nicolai Tangen under pressekonferansen om hans arbeidsavtale som ny sjef for oljefondet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oljefondets sjef, Nicolai Tangen, sier sikkerhetstesten der hackere tok seg inn på PC-en hans gjorde ham oppmerksom på hvor målrettede cyberangrep kan være Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Da Nicolai Tangen tok over som sjef for oljefondet, leide sikkerhetsavdeling noen av verdens beste hackere til å lage et målrettet angrep.

Sjefen for Statens pensjonsfond utland – vår felles formue, kjent som oljefondet på folkemunne – forteller til Dagens Næringsliv hvordan han lot seg lure av hackerne.

– Jeg fikk en henvendelse fra Lillesands-Posten, som jo er den verdenskjente avisen vi har på Sørlandet og de skulle ha et lite sommerintervju, hvor de spurte noen ganske tilforlatelige spørsmål, forteller Tangen.

annonse

– Jeg fikk tilbake mail fra noen vi trodde var Lillesands-Posten hvor det var sitatsjekk, og da skulle jeg bare trykke på knappen for å godkjenne disse sitatene. Og det gjorde jeg og flere andre i organisasjonen, sier han.

– Det jeg så for første gang, er hvor skreddersydde disse angrepene kan være. Og hvor mye tid de kan bruke til å sette seg inn i vår bakgrunn, våre vaner og så videre. Da ble jeg enda mer paranoid, sier Tangen, ifølge NTB.

Lånekassen får stadig tips om svindel: – Hun vet dette er feil (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse