Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid besøkte tirsdag Gulen og Hyllestad kommune i Vestland. Foto: Bjørnar Morønning / NTB
annonse

Tirsdag la statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) frem fem punkter som skal gjøre Norge til en av verdens ledende nasjoner innen havvind.

Under sitt bedriftsbesøk i Gulen og Hyllestad kommuner i Vestland snakket Støre om planen som skal gjøre Norge til en av verdens ledende nasjoner innen havvind. Dette skriver VG.

Støre hadde med seg LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid. Trioen begynte besøket med en tur til Equinors vindturbinprosjekt Hywind Tampen i Gulen kommune. Her monteres vindturbiner som etter hvert skal plasseres ut i havet og knyttes til Snorre- og Gullfaksfeltet.

annonse

Partene i arbeidslivet har sammen med regjeringen utviklet fem prinsipper for hvordan de vil forme en ny næring for Norge innen havvind.

Disse prinsippene dreier seg om at næringen skal utvikles etter den norske modellen, bidra til flere arbeidsplasser til havs og i leverandørindustrien, samt bidra med kraft som muliggjør ny grønn industri på land.

Ifølge Støre skal norsk havvindkraft også eksporteres.

annonse

– Vi planlegger å skape så mye kraft at ikke alt skal til Norge. Vi må koble oss til nett til andre land og også operere med toveiskabler.

Extinction Rebellion ble sponset med gratis forsamlingslokale eid av Oslo kommune (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse