- Resett - https://resett.no -

Norges U21-lag slo Finland 2-0 – er én seier unna EM

Norges U21-herrer måtte vinne mot Finland og innfridde med 2-0-seier. Nå står kun Aserbajdsjan i veien for et etterlengtet fotball-EM neste sommer.

Emil Konradsen Ceïde satte inn 1-0 på lekkert vis etter en drøy time. Innbytter Fredrik Oppegård scoret 2-0 tolv minutter før slutt.

Den siste kampen i gruppa er mot Aserbajdsjan tirsdag på Marienlyst. Vinner Norge den, tar laget seg forbi Kroatia og havner på toppen av gruppe A.

annonse

Norge åpnet kampen best i Finland. Jørgen Strand Larsen og Johan Hove hadde sine skuddmuligheter. Mot slutten var det Finland som kjørte omgangen, men de rødkledde holdt unna i Finland.

Norges keeper Kristoffer Klaesson måtte på jobb tidlig etter hvilen. Norge åpnet best også her, men Finland kom til en god avslutning etter fire minutter. Der var Klaesson på plass og reddet Norge.

Etter 62 minutter var det Ceide, som er på lån i Sassuolo fra Rosenborg, som sto for kampens prestasjon. Han tok seg forbi flere finner før han satte ballen nede i hjørnet fra 15-16 meter.

annonse

Oppegård snek seg fram på bakre stolpe etter et innlegg fra venstre et kvarter senere. Et godt nedtak og en avslutning opp i nettaket sørget for 2-0.

Kampen mot Aserbajdsjan til tirsdag må vinnes. Et uavgjortresultat vil gjøre at Kroatia vinner gruppen med bedre målforskjell. Det er kun gruppevinneren som går direkte til mesterskapet neste sommer.

Aserbajdsjan står med kun sju poeng i gruppa. Lagets to seirer har kommet mot Estland, som endte sin kvalifisering med null poeng.

Norges U21-lag har ikke vært i mesterskap siden 2013. Neste års EM spilles i Romania og Georgia. De 23 foregående forsøkene har endt med to sluttspill. Både i 1998 og 2013 endte det med bronse.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474