Indre Oslofjord i kveldslys: Ormøya med broforbindelse over Malmøysund til Malmøya (øverst t.v.). Midt på bildet "Paddehavet" med den lille øya "Skilpadda" (også kalt "Padda"). Småbåthavner. Helt i bakgrunnen på bildet ligger Oslo sentrum. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
annonse

Som leder av kommunens strandsoneprosjekt har saksbehandleren finkjemmet strandsonen for ulovlige flytebrygger, plattinger og sjøboder.

Bare på Malmøya og Ormøya har det ført til at 15 flytebrygger, 11 plattinger, ni levegger, åtte lysthus/badehus, tre nettinggjerder og like mange utedusjer har blitt fjernet. I tillegg kommer diverse faste innretninger, møbler, en støttemur og skilt merket med «privat».

– Det å åpne strandsonen er ikke bare viktig for dagens oslofolk, men også for generasjonene som kommer etter, sier saksbehandler Lena Catrine Amdal i Plan- og bygningsetaten til Avisa Oslo.

annonse

Les også: Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Byråd Hanna E. Marcussen fra MDG liker godt det hun ser.

– Dette er kommunens tiltak for å avprivatisere strandsonen. Det handler om at folk, uavhengig av økonomi, skal ha mulighet til å bruke strandsonen, sier hun.

annonse

Før tok Plan- og bygningsetaten tidligere tak i enkeltsaker, men nå jobber etaten seg gjennom eiendom for eiendom. Flyfoto sammenlignes. Gamle sakspapirer hentes frem, og vurderes mot dagens. I tillegg kommer befaringer, utført på etatens eget initiativ, eller basert på «hjelp» fra publikum.

Les også: Profilert musikk-journalist: – Det som skremmer meg med MDG er holdningene og fanatismen (+)

Hanna Marcussen. Foto: FREDRIK VARFJELL / AFP

– Vi jobber mot en gruppe med store ressurser og som ofte bruker advokater. Det preger fremdriften vår, forteller Almdal, og legger til:

– Jeg er utrolig glad for arbeidet etaten gjør, og vi ser resultater.

Strandsone-teamet har bare én fulltidsstilling og fire på deltid. De skulle ønske at det var flere, men Marcussen kan ikke love noe. Det kan også ta mange år før det skjer noe. En sak på Bygdøy tok hele seks år. 

MDG-byråd i Bergen vil nekte fri parkering på privat eiendom: – Det hele er rett og slett helt absurd (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse