Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Brutto nasjonalproduktet for fastlandsnæringene falt med 0,5 prosent i april, grunnet nedgang i kraftnæringene, akvakulturen og varehandelen

– Det var flere store svingninger fra mars til april som gjør at vi får en forholdsvis kraftig nedgang. Samtidig ser vi at den positive utviklingen siden februar fortsatte i mange deler av økonomien, sier seksjonssjef for nasjonalregnskapet, Pål Sletten, i Statistisk sentralbyrå, ifølge NTB.

Elektrisitetsnæringene sto for om lag halve nedgangen, men også akvakultur og varehandel utgjorde betydelige bidrag. Vekst blant annet i industrien, helsetjenestene og tjenestenæringer dempet den samlede nedgangen.

annonse

Listhaug: Extinction Rebellion plager vanlige folk (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon