Russlands president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Tereshchenko / AP / NTB
annonse

Russland tjente 93 milliarder euro på eksport av fossilt brensel, hvor det meste av det gikk til EU, i løpet av de siste 100 dagene av invasjonskrigen i Ukraina.

Konvertert til norske kroner tilsvarer det hele 956 milliarder. Tallene fremgår av en rapport publisert mandag av det uavhengige, senteret for forskning på energi og ren luft (CREA), som har base i Finland. Rapporten er omtalt av NTB.

EU mottok ifølge CREA 61 prosent av Russlands fossile eksport i løpet av krigens første 100 dager, verdt rundt 57 milliarder euro. Det er særlig Tyskland (12,1 milliarder euro) og Italia (7,8 milliarder euro) som importerer stort. Kina var det landet på verdensbasis som importerte mest (12,6 milliarder euro).

annonse

Den globale prisøkningen på fossile brensler sørger for fortsatte inntekter til den russiske stat. Noen land har økt kjøpene sine fra Russland, deriblant Kina, India, De forente arabiske emirater og Frankrike, ifølge rapporten.

Ikke bli sendt til sykehus, du kan dø av det!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse