Oslo 20220523. Kari Elisabeth Kaski (Sv) og Eigil Knutsen (Ap) før første møte i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett i statsrådssalen på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse

Det er enighet om revidert nasjonalbudsjett. Regjeringen kommer ikke til å redusere drivstoffavgiftene, sier Sps Geir Pollestad.

Leder i finanskomiteen, Eigil Knutsen (Ap), har sammen med Senterpartiets Geir Pollestad forhandlet med SVs Kari Elisabeth Kaski siden 23. mai. Forhandlingene har dratt seg ut, gjentatte ganger til langt på natt.

Regjeringen har bestemt å ikke redusere drivstoffavgiftene, følge Pollestad

annonse

– Drivstoffprisene i Norge er altfor høye. Det kommer ikke av avgiftene, de er relativt like nå som da Frp satt i regjering og alle andre i regjeringen. Det er jo markedsforholdene som presser prisene opp, sier han i Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen..

– Vi ser på en helhet der vi ønsker å styre støtt i en vanskelig tid, der vi bruker store penger på å støtte opp både folk og næringsliv. Så har vi kommet til at vi ikke nå vil redusere drivstoffavgiftene, sier han.

SV-krav

Regjeringen er avhengig av støtte fra SV for å få flertall for budsjettet. Særlig bistand har gjort det vanskelig å komme til enighet.

annonse

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett la regjeringen opp til å bruke fire milliarder kroner fra bistandsbudsjettet på flyktninger i Norge, men SV mener det er helt feil å kutte i bistand til fattige andre steder i verden og heller bruke pengene her i landet.

SV har også krevd at regjeringens forslag til revidert budsjett må bli bedre på klima og fordeling.

Økonomiprofessor: Regjeringen bør være ærlig – kjøpekraften kommer til å falle

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse