Oslo 20220614. F.v.: Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett i Vandrehallen i Stortinget tirsdag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse

Regjeringen og SV har blitt enige om å øke utviklingsbudsjettet med 2,5 milliarder. FN-kjernestøtte, menneskerettigheter og sivilsamfunn skal med prioriteres.

Det kommer etter tre uker forhandling hvor Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har kommet fram til en enighet om revidert nasjonalbudsjett, ifølge NTB.

– Denne budsjettenigheten tar Norge i en mer rettferdig og grønnere retning. Vi reverserer en stor del av bistandskuttet, så Norge stiller opp i krisetid, sier Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson i SV.

annonse

Roses

Redd Barna roser SVs innsats for verdens fattigste og er glad for at partiet fikk reversert såpass mye av regjeringens forslag til kutt i bistand.

– Vi mener likevel at regjeringen burde ha strukket seg lenger. Når utfordringene i verden står i kø, burde bistanden til verdens fattige økt, og ikke skrumpet inn i år, sier generalsekretær Birgitte Lange.

annonse

– Dette forhandlingsresultatet vil gi minst en million flere barn skolegang, autoritære ledere vil få mer motstand fra modige menneskerettighetsforkjempere, og flere kvinner og jenter vil få beskyttelse mot seksuell vold, tilføyer Lange.

Bistandsorganisasjoner: Bruk oljepenger på flyktninger – Bistand finansierer diktatorer

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse