annonse

Er det stortingsreven vi så på Eidsvolls plass tidligere i år?

Hvorfor nøye deg med en gammel pappeske i en bakgård når du heller kan residere på Akershus slott og festning?

Anlegget fra 1200-tallet var opprinnelig kongens borg, og brukes i dag som regjeringens representasjonssted i forbindelse med statsbesøk og store begivenheter. Forsvaret har fortsatt tilhold der.

annonse

Ikke minst er anlegget siste hvilested for Haakon V, dronning Eufemia, Haakon VII, dronning Maud, Olav V og kronprinsesse Märtha.

Det har en revefamilie funnet godt nok.

Nå har to voksne rever og deres fire unger tatt bolig inne på festningsområdet, som ligger ved Kvadraturen i Oslo sentrum.

annonse

Det er Forsvarets forum som skriver om den rampete nyheten. På e-post til avisen bekrefter festningsforvalter Hanne Berg at de har fått seks nye beboere.

– Vi har 4 reveunger og sannsynligvis 2 store rever (i hvert fall én stor) her på Akershus festning. De bor under Høymagasinet på Nye Tennalje.

Folk advares mot å mate eller skremme dyrene.

Det er flere år siden sist det bodde rev på festningen, som blant annet huser Forsvarets ledelse, Statsministerens kontor og to museer.

I mars ble det observert en rev foran Stortinget, ikke langt unna festningen. Det er uklart om det dreier seg om samme individ.

annonse

Stritter imot obligatorisk ID-merking av katter: – Svært vanskelig (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse