LIGGER TYNT AN: Hvalrossen Freya, her i soveposisjon i en rib i Kragerø lørdag, trues nå av ordføreren som vurderer å avlive henne. Foto: Kragerø Brannvesen / NTB
annonse
annonse

Ifølge ordfører Grunde Wegard Knudsen (Sp) har hvalrossen Freya fått nok oppmerksomhet og må flyttes, eller avlives. 

Hvalrossen Freya ser imidlertid ut til å ha forelsket seg i skjærgården i Kragerø og intet tyder på at hun har planer om å reise hjem. Iallfall ikke frivillig.

Hvalrossen har allerede rukket å bli en populær attraksjon for turister og fastboende, men ordfører Grunde Wegard Knudsen (Sp) mener likevel at nok er nok, skriver NRK.

annonse

Jeg har vært opptatt av å finne en løsning. Så får faginstansene vurdere hva som er den beste løsningen. Om det er å prøve å fange «Freya» og frakte den til hjemlige trakter, eller i verste fall en avlivning, sier ordføreren til rikskringkasteren.

Freya har nemlig skapt stort hodebry for både ordføreren, båteiere og forsikringsselskapene i skjærgårdsbyen den siste tiden, og med fellesferien like rundt hjørnet er ordføreren bekymret.

Skjærgårdsidyll

annonse

Problemet er nemlig at Freya har lagt sin elsk på å slappe av i småbåter som ligger til kai, tilsynelatende uvitende om at vekten hennes går hardt utover underlaget. Hun synes ikke å være redd for folk og bryr seg tydeligvis lite om at besøket hennes kan skape problemer for mennesker.

Freya har vært i Kragerø siden i vår, men skal være frisk og i god form, bortsett fra at hun i dag måtte reddes etter å ha viklet seg fast i tauet fra en båt ved brygga.

Sentral Asia-ekspert om Resetts invitasjon til Kasakhstan: – Propagandatur (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon