ØNSKER ÅPENHET: Tidligere stortingspolitiker Karin Andersen (SV) oppfordrer til offentlighet rundt pendlerbolig-sakene. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse

Det blir vanskelig å bygge tillit når stortingspolitikere som får skattesmell for pendlerboliger, kan holde det hemmelig, sier tidligere stortingsrepresentant for SV Karin Andersen.

– Jeg tror den type hemmelighold ikke vil bli forstått. Selv om det er gjort for å beskytte enkeltmennesket, så blir det feil. Jeg tenker det beste nå hadde vært om det kom på bordet alt sammen, sånn at man virkelig fikk ryddet og startet med blanke ark, sier tidligere SV-politiker Karin Andersen til Adresseavisen.

Uttalelsene kommer etter at Skatteetatens pendlerbolig-rapporter ble lagt frem i dag og ingen av partiene på Stortinget har til nå villet oppgi hvem de 28 stortingsrepresentanter som har fått skattesmell er. Partienes begrunnelsen for ikke å ville oppgi hvilke stortingsrepresentanter det gjelder er at det er taushetsbelagt informasjon.

annonse

Karin Andersen er medlem i Stortingets utvalg som skal foreslå hvordan de nye pendlerbolig-reglene på Stortinget skal være og hun mener det er problematisk at det er hemmelig hvem som får skattesmell.

– Mistilliten til systemet er sterk nå. Jeg vil oppfordre til at man ser på regelverket og hvilke muligheter man har til å gjøre dette offentlig. Rett og slett for å bli ferdig med det og starte på nytt. Da tror jeg vi må ha offentlighet, sier Andersen.

Partiene vil ikke oppgi hvem som får skattesmell

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse