SLAPP SKATTESMELL: Stortingspolitiker Tellef Inge Mørland (Ap) er ikke blant politikerne som får skattesmell etter pendlerboligsaken, til tross for at han eide en leilighet i Oslo samtidig som han fikk tildelt pendlerbolig. Foto: Tor Erik Schrøder / NT
annonse
annonse

Stortingspolitiker Tellef Inge Mørland (Ap) slipper unna skattesmell til tross for at han, i likhet med SVs nestleder som fikk skattesmell, fikk pendlerbolig mens han eide leilighet i Oslo.

I går fikk 28 nåværende og tidligere stortingspolitikere varsel om en skattesmell som for enkelte kan være på flere hundre tusen.

Hvem det gjelder, er imidlertid ikke kjent, for i varselet til Stortinget er navnene sladdet med begrunnelsen at det er taushetsbelagt informasjon.

annonse

En av de 28 nåværende og tidligere stortingspolitikere som fikk varsel om skattesmell i går  er nestleder Torgeir Knag Fylkesnes i SV.  Han fikk pendlerbolig til tross for at han eide egen leilighet i Oslo.

Same same but different
Ap-politiker Tellef Inge Mørland er ifølge Dagbladet ikke like «uheldig», selv om også han fikk pendlerbolig samtidig som han eide leilighet i Oslo.

– Jeg har fått tilbakemelding om at min skatt er ok. Det vil si ingen endring, skriver Mørland i en SMS til Dagbladet i dag.

annonse

I høst avslørte Aftenposten at Mørland var folkeregistrert og bodde i Arendal, samtidig som han eide leilighet og fikk tildelt pendlerbolig i Oslo, men Stortinget tok senere selvkritikk for å ikke ha bedt om nok detaljer ved tildelingen og sa at Mørland hadde gitt dem opplysningene han ble bedt om.

Første bekreftede skattesmell-krav gikk til SVs nestleder

Anleggsbransjen pådyttes elektrifisering: – Det er faktisk lovlig å bruke hodet (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon