Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Er det noen som tror at Anniken Huitfeldt har noen som helst påvirkningskraft på tyrkerne mht. deres negative holdning til svensk og finsk NATO-medlemskap? Hun har vært i Tyrkia og VG meldte at hun ville forsøke å overbevise den tyrkiske utenriksministeren om å snu.

Hun er åpenbart mer enn uvanlig naiv. Om teppehandlerne i Istanbul velger å snu vil det ikke være pga. Annikens overtalelsesevner. Da vil det være som en følge av andre innrømmelser, helst penger, fra USA og Vesten.

Det gikk ikke særlig bra med Taliban. Hun inviterte vår hovedfiende gjennom 20 år med privatfly til Oslo på skattebetalernes regning for å overbevise dem om å ivareta kvinners rettigheter og sørge for at afghanske jenter får gå på skole.

annonse

Det gikk som det måtte. Talibanskjeggebussene kom ikke til Norge for å diskutere kvinners rettigheter. De kom til Norge for å hente penger. Og det fikk de så det monnet, 700 millioner kroner til over bistandsbudsjettet mens kvinners rettigheter ble innskrenket og jenteskolene stengt.

Enda mer bistandspenger går nå til lønn til Jan Egeland og de stadig flere ansatte i de 250 norske hjelpeorganisasjonene og i lommene til Taliban. Hvor dum går det egentlig an å bli?

Senator Lindsey Graham (R) sa imidlertid rett ut under sikkerhetskonferansen i Munchen i februar det alle tenkte. Følgende melding til vår utenriksminister glapp spontant ut av ham; «That’s the most naive thing  ever! You litterally know nothing about the Taliban.» Hennes stotrende skoleengelsk gjorde ikke saken særlig bedre. Piiiinlig!

annonse

Videoen er underholdende, men skremmende. Den blottlegger en utenrikspolitikk basert på følelser og en utenriksminister innhyllet i woke-tåka uten anelse for hva hun driver på med. I norsk utenrikspolitikk går det for tiden den veien høna sparker.

Underholdningsverdien har imidlertid også andre oppdaget. Denne fra Valens frokost-TV følger med på kjøpet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse