Arild Hermstad (MDG) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Da Oslo MDG holdt rådgivende uravstemning om hvem som bør stå øverst på partiets valgliste til bystyrevalget neste år, fikk Arild Hermstad flest stemmer.

Nær 600 medlemmer i Oslo MDG deltok i avstemmingen.

MDG-nestleder Arild Hermstad fikk 141 stemmer totalt, mens Sirin Stav fikk 126, Eivind Trædal 60, og Einar Wilhelmsen 58.

annonse

Sirin Stav, som endte på andreplass i avstemmingen, varsler kamp om førsteplassen, skriver Avisa Oslo.

– Det er veldig jevnt om den øverste plassen, så dette blir spennende. Jeg er topp motivert for å drive valgkamp og fortsette arbeidet med å gjøre Oslo til en grønnere, mer inkluderende og mangfoldig by, sier Stav til avisen.

Den samme kvartetten fikk også flest stemmer da medlemmene skulle velge fem kandidater til de fem øverste plassene. Hermstad fikk 358 stemmer, mens Stav (323), Wilhelmsen (247) og Trædal (233) kom på plassene bak.

annonse

Avstemningen er rådgivende for nominasjonskomitéen.

– Uravstemningen er et innspill fra medlemmene våre som vil være viktig for oss, men vi har et stykke igjen av vår prosess. Vi skal snakke videre med kandidatene og lokallagene og jobbe med helheten før vi legger en endelig innstilling, sier nominasjonskomiteen leder Kari-Anne Isaksen til Aftenposten.

Hvem som ender opp på listen avgjøres på nominasjonsmøtet 27. oktober.

Listhaug: Extinction Rebellion plager vanlige folk (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon