Flytekniker-streiken fortsetter og trappes opp ytterligere søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
Norwegian innstiller 17 av sine avganger i morgen. Widerøe kansellerte 38 i dag, men forventer flere kanselleringer morgen. Foreløpig er ingen SAS-flyvninger berørt av lønnskonflikten.
 
annonse

– Åtte tur/retur og én enkeltstående flyvning er kansellert i morgen. I tillegg kanselleres én enkeltflyvning fra Oslo til Bergen, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til NTB.

i morgen er disse åtte tur/retur-flyvninger fra Norwegian kansellert:

  • Oslo-København
  • Oslo-Trondheim
  • Oslo-Evenes
  • Oslo-Roma
  • Oslo-Molde
  • Oslo-Budapest
  • Bergen-København
  • Bergen-London

Tuman sier at samtlige passasjerer er orientert om kanselleringene og han understreker at rutene som innstilles, kun er én av flere flyvninger. Til de fleste destinasjonene går det flere fly daglig, og nær alle passasjerene har fått tilbud om å booke om til en alternativ rute.

annonse

– I enkelte tilfeller kan man dessverre oppleve at de andre avgangene til samme destinasjon er fullbooket. Det er veldig mange som har lyst til å reise nå, og av og til klarer vi ikke å finne ledige seter så raskt som vi kunne ønske, sier han, og oppfordrer alle passasjerer som er i tvil, til å sjekke nettsiden til Norwegian for oppdatert informasjon.

I morgen har Norwegian kansellert åtte tur/retur-flyvninger og én enkeltflyvning.  Foto: Vidar Ruud / NTB
Widerøe frykter eskalering

I dag kansellerte Widerøe 38 flyvninger, og pressesjef Catharina Solli sier at situasjonen er alvorlig.

– Dette vil skape ytterligere ringvirkninger, og vi frykter at kanselleringene bare videreføres og forsterkes i morgen, selv om det er vanskelig å oppgi et eksakt tall, nærmer vi oss rundt 10 prosent av alle Widerøes flyvninger, sier Solli til NTB.

annonse

Selskapet kontakter nå foresatte med barn som skal reise alene på mellomlandinger fra torsdag til tirsdag i neste uke, for å kansellere disse billettene.

– Vi kan ikke risikere at disse barna blir stående fast. Det er mange barn som reiser for å besøke besteforeldre eller venner, men vi tør ikke å ta den risikoen. Det vil nok også mor og far unngå, sier hun.

Ingen SAS-kanselleringer

Det er fremdeles ingen SAS-flyvninger som er påvirket av streiken. Ved eventuelle endringer vil passasjerer som eventuelt blir berørt, bli kontaktet. Har man ikke fått en slik beskjed, kan man møte opp som normalt, opplyser SAS’ norske pressesjef Tonje Sund til NTB.

NHO om lockout av flyteknikere som drifter ambulanseflyene : – Vi spekulerer ikke på tvungen lønnsnemnd

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon