Lia Thomas. Foto: John Bazemore / AP / NTB
annonse
annonse

Det internasjonale rugbyforbundet IRL lar ikke transkvinner delta som kvinner i internasjonale stevner, inkludert kvinnenes rugby-VM i England i høst.

Dette rapporterer Sky Sports.

– Inntil ytterligere forskning er blitt gjort for å gjøre det mulig for IRL å implementere retningslinjer for inkludering av transpersoner, vil ikke transkvinner som har skiftet kjønn fra mann til kvinne kunne spille i kvinnenes internasjonale rugbykamper, skriver IRL i en uttalelse gjengitt av TV-kanalen.

annonse

Etter at transkvinnen Lia Thomas vant collegemesterskapet i svømming for kvinner i mars, etter å ha tidligere deltatt som mann, har debatten om transkvinner i idretten skutt fart.

International Rugby League har kommet frem til samme standpunkt som World Rugby, som allerede har et forbud.

Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) valgte også nylig å nekte transpersoner å delta i elitestevner som kvinner hvis de var over tolv år gamle da de gjennomførte kjønnsskifte.

annonse

Også i friidretten raser det en debatt om hvorvidt transkvinner bør få lov til å delta i kvinneklassen.

– Integreringen av kvinneidretten – om vi ikke får dette gjort riktig – og faktisk fremtiden til kvinneidretten, er skjør, sa presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe, i mars.

«Du er dum. Norge er et drittsamfunn»

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon