SKATTESMELL: Kulturminister Anette Trettebergstuen er blant politikerne som får skattesmell for pendlerbolig. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) ba om å betale mer skatt for pendlerboligen, lenge før pendlerboligavsløringene kom, men får likevel  skattesmell.

– Jeg må innrømme at jeg fikk sjokk og satte kaffen i halsen da jeg i dag leste brevet fra Skatteetaten. Siden jeg ba om å bli skattet av fordelen med pendlerbolig fra 2018, har jeg jo gjort det rette. Men så viser det seg at Skatteetaten mener Stortinget har innberettet for lav verdi på pendlerboligen over flere år, sier kulturministeren til VG.

Skatteregningen vil trolig bli på godt over 100.000 kroner og Trettebergstuen er oppgitt og frustrert fordi, som hun sier, «i flere år har forsøkt å gjøre alt rett.»

annonse

Skylder på Stortingets administrasjon
– Nå risikerer jeg altså et kjempekrav på grunn av en feil Stortingets administrasjon har gjort, sier hun. VG har fremlagt kritikken for Stortingets administrasjon, som så langt ikke har besvart den.

Trettebergstuen har vært innvalgt på Stortinget siden 2005 og mener hun har hatt pendlerbolig i tråd med regelverket i lengre perioder.

Skattesmell-fakta
Skatteetaten har sendt varsel om ekstra skattekrav til 28 stortingspolitikere og 17 tidligere regjeringspolitikere som skal ha hatt pendlerboliger uten å skatte nok.

annonse

Det er sendt skattekrav til stortingspolitikere, statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere. Det kan være politikere som har gått fra Stortinget til regjering og dermed er på begge listene. Følgende politikere har til nå bekreftet at de har mottatt skattesmell-varsel:

  • Torgeir Knag Fylkesnes (SV), stortingsrepresentant og nestleder i SV
  • Emilie Enger Mehl (Sp), justisminister, innvalgt på Stortinget
  • Torbjørn Røe Isaksen (H), tidligere kunnskapsminister og stortingsrepresentant
  • Anette Trettebergstuen (Ap), kulturminister og innvalgt på Stortinget

Flere av de aktuelle politikerne mener at årsaken til skattesmellen er feilaktig veiledning fra Stortinget eller SMK, eller at innrapporteringen fra institusjonene til myndighetene har vært feil. (Kilde: NTB)

Justisministeren fikk rundt 50.000 kroner i skattesmell, men lover å betale

Første bekreftede skattesmell-krav gikk til SVs nestleder

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon